Loading...

Yönetim Kurulu

Dernek Başkanı

Prof. Dr. Oğuz POLAT

Şiddeti Anlamak Kongrelerinin Başkanlığını yapan Oğuz Polat, 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. 1990 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim dalına kurucu başkan olarak atandı. Aynı yıl doçent ve 1995 yılında da Profesör oldu. 1992-1993 yılları arasında İngiltere’de Charing Cross Hospital’da, 1994’te Kopenhag Çocuk Hakları Merkezinde çalıştı. Türkiye’yi Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi oturumlarında temsil etti. 1997 de Ülke Alternatif raporunun baş raportörlüğünü yaptı. İstanbul Tabip Odası Çocuk Hakları Merkezinin 1998 de kuruluşunu gerçekleştirdi. 2000 yılında da Adli Tıp Kurumu Başkanlığına atandı. 2003 yılında istifa ettikten sonra Marmara Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim dalı Öğretim üyeliğine geri döndü. 2010 yılında emekliliğinden sonra Case Western University , Mandel Social Studies Applied Unit, Begun Violence Prevention Center’da 2010-2012 yılları arasında çalıştı. Halen Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı görevini yürütmektedir. Birçok fakültede ders vermiştir. 1992 yılında Çocuğu İstismardan Koruma ve Rehabilitasyon Derneğini kurdu. 1992-2010 dönemlerinde dernek kapanana kadar başkanlığını yaptı. 1995 yılında çocukla ilgili çalışan kuruluşların bir araya geldiği Çocuk Hakları Koalisyonunu kurdu. 1998 de GAP Çocuk Hakları Koalisyonunu kuruluşunu gerçekleştirdi. 2000 yılına değin koordinatörlük görevini yürüttü. 1996'da kurduğu Sokak Çocukları Rehabilitasyon Derneğinin kurucu başkanlığını (1996-2010 ) yaptı. Yeldeğirmeni Sokak Çocukları merkezi yönetim kurulu üyeliğini yapmıştır. 2004-2010 yılında faaliyet gösteren 0-18 Çocuk Hakları için Yurttaş Hareketinin başkanlığını yürütmüştür. UNICEF'e 1992-2012 dönemleri arasında çocuk hakları ve güç koşullardaki çocuklar konusunda danışmanlık yapmıştır. 1995-2005 arası faaliyet gösteren Kadın için Destek Oluşturma Grubunun (KİDOG) kurucu üyelerinden birisidir. Bugüne kadar Avrupa Birliği ve UNICEF sponsorluğunda sivil toplum kuruluşları ve çocuk konularında 9 projenin yürütücülüğünü yaptı. İki yıl boyunca Açık Radyoda Çocuk Hakları isimli bir programın yapım ve sunuculuğunu yapmıştır.

İkinci Başkan

Av. Kaan Apak ALTINTOP, LL.M.

2012 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. 2017 yılında İStanbul Bilgi Üniversitesi'nde Bilişim ve Teknoloji Hukuku Yüksek Lisansını "Online Çocuk İstismarının Hukuksal Boyutta Değerlendirilmesi" isimli tezi yazarak tamamlamıştır.

Ceza ve Bilişim Hukukçusudur. 7 yıllık serbest avukatlığın ardından şu an bir finans kurumunda KVK Uyum Müdürü olarak görev yapmaktadır. 2015 yılından bu yana İMDAT üyesidir. 

Bilişim alanında faaliyetler göstermekte ve hali hazırda Python, Veri Analizi ve Makine Öğrenmesi üzerine çalışmalar yürütmektedir.

Genel Sekreter

Dr. Öğr. Üyesi Apak Kerem ALTINTOP

İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü 'nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümün'de doktorasını bitirmiştir. İstanbul Üniversitesi Uluslararası Soykırım ve İnsanlığa Karşı İşlenen Suçlar Enstitüsü'nde Dr. Öğr. Üyesidir.

Spesifik olarak refakatsiz mülteci çocuklar üzerine çalışmaktadır. Ayrıca mülteci çocuklar, uluslararası göç, çocuk hakları, bilgi bozukluğu/düzensizliği, göçmenlerin akültrasyon stratejileri, mültecilerin yüksek öğretime erişimi, mülteci ve göçmen hakları hakkında çalışmaları bulunmaktadır.

2017-2021 yılları arasında YÖK 100/2000 bursiyeri olarak İstanbul Üniversitesi Göç ve Göçmen Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde görev almıştır. Ayrıca 2021 yılında Floransa Üniversitesi İnterdisipliner Göç Birimi'nde 6 ay süreyle görev yapmıştır. 

Sayman

Psk. Hilal KARAYAZI

Hilal Karayazı, 1999 yılında Samsun’da doğmuştur. Ortaöğrenimini Samsun Anafartalar Anadolu Lisesi’nde gördü. 2017-2021 yılları arasında Acıbadem Üniversitesi Psikoloji Lisans Programını, 2021-2023 yılları arasında Acıbadem Üniversitesi’nde Adli Bilimler Yüksek Lisans Programını tamamlamıştır. Halen İlim Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans’ına devam etmektedir. Şu anda özel bir eğitim kurumunda çalışmaktadır.

Uzmanlık alanları; Adli Bilimler, Aile Danışmanlığı, Bilişsel Davranışçı Terapi, Oyun Terapisi olup, çalışma alanları kırılgan gruplar, çocuk ve ergenler olup bu konuda araştırmalarına devam etmektedir. Özellikle fiziksel istismar konusunda çalışmalara yoğunlaşmıştır.

SOSYAL KOMİTEDEN SORUMLU YÖNETİM KURULU ÜYESİ

Cem TURHAN

Ozel St Michel Fransiz Lisesinden ve İstanbul Teknik UniversitesiMetalurji Muhendisliginden mezun olmuştur. Demir çelik ve döküm sektöründe 25 senelik tecrube sonrasinda gayrimenkul ve emlak gelistirme konularinda çalışmaktadır. Evli ve 3 çocuk babasıdır. 2015 yılından bu yana İMDAT Yönetim Kurulu Üyesidir.

ÜYELERDEN SORUMLU YÖNETİM KURULU ÜYESİ

Doç. Dr. Neslim GÜVENDEĞER DOKSAT

Neslim Güvendeğer Doksat, 1969 yılında İzmir’de doğmuş, orta öğretim ve lise eğitimini 1980-1987 yılları arasında İzmir Amerikan Kolejinde tamamlamıştır. 1987-1993 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olmasını takiben, 1993 Aralık ayında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinde, çocuk ruh sağlığı ihtisasına başlamıştır. 1998 yılında “Çocuk Ruh Sağlığı Uzmanı” olarak ihtisasını tamamlamıştır.1998-2002 yılları arasında İzmir-Menemen Devlet Hastanesine bağlı olarak görev yapmakta iken, Emiralem’de Sabahat Akşiray Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi’nin sorumlu hekimliğini yürütmüştür. 2003-2005 yılları arasında İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Çocuk Ruh Sağlığı uzmanı olarak çalışmıştır. 2013 Kasım ayından itibaren, Beykent Üniversitesi Psikoloji bölümünde doktor öğretim üyesi olarak çalışmaya başlamış olup, lisans ve yüksek lisans dersleri vermiştir. 20.11.2019 tarihinden itibaren doçentlik unvanı kazanmış olup, Beykent Üniversitesindeki öğretim üyeliği görevine devam etmektedir.

İLETİŞİMDEN SORUMLU YÖNETİM KURULU ÜYESİ

Psk. Mahi ASLAN